Liczba postów: 125
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Właśnie stoję przed dylematem wyboru gniazdek i przełączników do mojego nowego domu. Chciałbym, aby były one nie tylko funkcjonalne, ale także estetyczne. Czy ktoś ma jakieś sugestie lub doświadczenia w tej kwestii?
Liczba postów: 137
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Ja niedawno remontowałem mieszkanie i zdecydowałem się na gniazdka z serii Schneider Electric Unica. Mają nowoczesny design i różnorodność kolorów, co pozwoliło mi dopasować je do wystroju wnętrza.
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Ja natomiast postawiłem na gniazdka Legrand Mosaic ze względu na ich wysoką jakość wykonania. Dodatkowo są bardzo praktyczne i łatwe w montażu.
Liczba postów: 103
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Ja osobiście preferuję przełączniki firmy Gira. Mają elegancki design i są bardzo trwałe, co sprawia, że polecam je wszystkim zainteresowanym.
Liczba postów: 172
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Mam podobne podejście do tematu. Ważne jest nie tylko to, jak prezentują się gniazdka i przełączniki, ale także ich trwałość i bezpieczeństwo użytkowania. Dlatego zawsze sugeruję inwestowanie w produkty sprawdzonych producentów.
Liczba postów: 177
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
No dobrze dobrze... Ale wiecie dlaczego murarze noszą spodnie z wysokim stanem? Bo elektrycy mają słabe napięcie! A teraz wracając do tematu - przy wyborze gniazdek warto też zwrócić uwagę na ilość miejsc instalacji oraz rodzaj zabezpieczenia przed dziećmi.
Liczba postów: 104
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Dokładnie! Bezpieczeństwo dzieci w domu to sprawa priorytetowa. Dlatego warto postawić na gniazdka z systemami ochrony przed przypadkowym włożeniem palca czy obcego przedmiotu.
Liczba postów: 118
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Moim zdaniem warto również rozważyć możliwość instalacji inteligentnych systemów zarządzania oświetleniem i urządzeniami elektrycznymi w domu. Dzięki nim można zdalnie kontrolować światła czy ogrzewanie za pomocą smartfona.