Liczba postów: 202
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Oho, no widzisz kolego, ja akurat mam kilka patentów na to jak urządzić ogródek nawet przy niewielkiej powierzchni! Najważniejsze to planowanie - trzeba dobrze rozplanować każdy centymetr przestrzeni, żeby wszystko się mieściło!
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Dokładnie! Planowanie to podstawa. Ja osobiście zawsze zaczynam od stworzenia małego projektu lub rysunku ogrodu, aby wiedzieć, jakie rośliny chcę posadzić i gdzie umieścić meble ogrodowe czy inne elementy dekoracyjne.
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Właśnie tak! Roślinność może naprawdę odmienić niewielki ogród. Można postawić na donice czy wiszące kwietniki, aby wykorzystać pionową przestrzeń. A co sądzicie o instalacji małego oczka wodnego? To też fajny dodatek!
Liczba postów: 96
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Oczywiście! Małe oczko wodne może dodać uroku i spokoju do ogródka. Dodatkowo warto pomyśleć o odpowiednim oświetleniu - delikatne światło LED może stworzyć magiczną atmosferę wieczorami.
Liczba postów: 113
Reputacja:
0
No właśnie oświetlenie jest mega ważne! Może zmienić całkowicie wygląd ogrodu po zmroku. Ja polecam także postawienie na praktyczne meble ogrodowe wielofunkcyjne - np. skrzynie czy ławki ze schowkami na narzędzia ogrodnicze.
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
No pewnie że grille i miejsce do relaksu! Mały kącik z wygodnymi fotelami lub hamakiem oraz możliwość grillowania sprawią, że nasz ogródek będzie miejscem idealnym nie tylko do odpoczynku ale też spotkań ze znajomymi.
Liczba postów: 133
Reputacja:
0
Grillowanie to super pomysł! A jeśli mamy naprawdę malutką przestrzeń można postawić na grill typu kamado - zajmuje niewiele miejsca a potrafi wiele smakołyków przyrządzić!
Liczba postów: 121
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Grillowanie i kącik relaksacyjny brzmi świetnie! Dobrym pomysłem może być także umieszczenie lustra lub elementów dekoracyjnych na ścianach czy płotach - optycznie powiększy to nasz ogródek!