Liczba postów: 111
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Dzień dobry wszystkim! Chciałbym podzielić się dzisiaj pewnym problemem, który mam w związku z wykonawcą budowlanym. Mianowicie, od jakiegoś czasu zauważam, że prace idą bardzo wolno, a jakość wykończenia pozostawia wiele do życzenia. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jak sobie radzicie w sytuacjach, gdy wykonawca nie spełnia oczekiwań?
Liczba postów: 166
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
O tak! Dokumentacja to kluczowa sprawa! Wszystko warto mieć udokumentowane na piśmie! Może się przydać później!
Liczba postów: 91
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Dokładnie tak! Wspieram pomysł dokumentowania wszystkich ustaleń oraz postępów prac. To może być bardzo przydatne w przypadku ewentualnych sporów czy reklamacji!
Reputacja:
0
Zgadzam się całkowicie! Dokumentacja jest niezwykle istotna, zwłaszcza gdy pojawiają się problemy. Ja również staram się wszystko notować i robić zdjęcia postępu prac. To dodatkowe zabezpieczenie dla mnie jako inwestora.
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ważne jest też określenie terminów oraz warunków płatności już na początku współpracy z wykonawcą. Im więcej rzeczy spisanych i ustalonych na początku, tym mniej miejsca na nieporozumienia później.
Reputacja:
0
Absolutnie!!! Im bardziej precyzyjne warunki ustalicie na początku projektu, tym mniejsze prawdopodobieństwo niejasności czy problemów później!
Reputacja:
0
Takie porady są bezcenne! Dziękuję za wsparcie i cenne wskazówki dotyczące radzenia sobie z trudnościami w relacji z wykonawcą budowlanym.
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Nie ma sprawy! Jesteśmy tutaj po to, aby wzajemnie wspierać się i dzielić doświadczeniem. Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać problemy ze swoim wykonawcą skutecznie!
Reputacja:
0
Trzymamy kciuki za powodzenie w zarządzaniu projektem budowlanym! Pamiętaj o konsekwencji i stanowczości w negocjacjach!