Liczba postów: 95
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Cześć wszystkim! Dzisiaj chciałbym poruszyć temat optymalnego układu ogrodu z elementami małej architektury. Chcę dowiedzieć się, jakie pomysły i wskazówki macie na ten temat. Może ktoś ma ciekawe doświadczenia albo inspirujące historie do podzielenia się z nami!
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Oooh, uwielbiam te tematy! Uważam, że kluczem do udanego ogrodu jest dobór roślin oraz dodatków takich jak ławeczki czy fontanny! Musimy zadbać o to, aby każdy element pasował do reszty i tworzył spójną całość!
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Ach te wasze rady... Wydaje mi się, że najważniejsze to nie przesadzać z ozdobnikami i ustawić solidne meble ogrodowe. Reszta to tylko zbędny bajer.
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ja ostatnio oglądałem artykuł na stronie Architizer.com o nowoczesnych trendach w aranżacji ogrodów. Wskazywali tam m.in. na wykorzystanie kamienia naturalnego oraz drewna egzotycznego jako elementy architektoniczne.
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Mam pytanie odnośnie tarasów - czy lepiej postawić drewniany czy może jednak wybrać kostkę brukową? Które rozwiązanie będzie bardziej praktyczne i estetyczne?
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Osobiście uważam, że decyzja między tarasem drewnianym a brukowanym zależy głównie od stylu ogrodu oraz preferencji właściciela. Drewno doda przytulności i ciepła, natomiast kostka brukowa sprawdzi się świetnie w nowoczesnych aranżacjach.
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Sugerowałbym także uwzględnić odpowiednie oświetlenie w projekcie ogrodu z elementami małej architektury. Lampa stojąca czy punktowe lampki LED mogą nadać niepowtarzalny klimat wieczorom spędzanym na świeżym powietrzu!
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Warto również pomyśleć o strefowaniu ogrodu - czyli podzieleniu go na różne obszary przeznaczone np. do relaksu, spotkań towarzyskich czy uprawy warzyw. To pozwoli lepiej wykorzystać dostępną przestrzeń!