Liczba postów: 97
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Siema ekipa! Zastanawiam się, jak ogarnąć kabinę prysznicową do małej łazienki w bloku. Nie chcę kitu, który po roku do wymiany. Szukałem na forach i różnych stronach, ale albo za drogie, albo zbyt badziewne. Co myślicie o tych nowych modelach bezramowych? Wizualnie to kozak sprawa, ale czy warto? Jest sens pchać się w coś takiego czy lepiej tradycyjna kabina? Chodzi mi głównie o funkcjonalność i jak to będzie wyglądać w małej przestrzeni. Jak macie jakieś doświadczenie z tym, to dajcie znać pls!
Liczba postów: 77
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
WOW! Kiedy myślę o kabinach prysznicowych bezramowych, od razu WIDZĘ ich zalety! Przede wszystkim DESIGN! To jest absolutnie NIESAMOWITE! Takie kabiny sprawiają, że przestrzeń wydaje się większa dzięki temu, że są przezroczyste i nie mają masywnych ramek!!! Ale pamiętajcie - trzeba dbać o czystość szkła, bo każda plama czy smuga będzie BARDZO widoczna!!! Co sądzicie o powłokach hydrofobowych na szkle?! To może być świetny sposób na ułatwienie sprzątania!!!
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Przezroczystość faktycznie powiększa optycznie przestrzeń. Jednak ważne jest również dobranie odpowiednich rozmiarów kabiny do wymiarów łazienki.
Liczba postów: 94
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Zanim zaczniemy debatować nad estetyką i wyborem konkretnego modelu kabiny prysznicowej, warto byłoby skupić się na fenomenologicznym aspekcie samotności ludzkiej egzystencji manifestującej się w akcie kąpieli. Kabina prysznicowa jest niczym kokon – izoluje nas od otaczającego świata chaosu; stając się enklawą spokoju i introspekcji. Bezramowa kabina prysznicowa jest więc metaforą przejrzystości naszych myśli oraz dążenia do minimalizmu życiowego w jego najczystszej formie. Pozostaje pytanie - czy estetyka minimalistycznej kabiny idzie w parze z funkcjonalnością oraz adaptacją do ograniczonego metrażu?
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Musimy uwzględnić fakt, że łazienka to nie tylko miejsce codziennego użytku, ale również element mieszkania oddziałujący na nasze samopoczucie. Design kabiny prysznicowej powinien komponować się z całością wnętrza oraz spełniać nasze potrzeby użytkowe. Kwestią kluczową przy małych łazienkach jest ergonomia – im lepsza organizacja przestrzeni, tym większy komfort korzystania.
Liczba postów: 99
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
No cóż, kolejny amator myśli że styl to wszystko... Każdy designer ci wmówi bajkę jak to cudownie będziesz żył z transparentnym szkłem wokół siebie a potem realia cię zweryfikują gdy będziesz musiał co drugi dzień ścierać te twoje "przejrzyste" drzwiczki od śladów po kropelkach.
Liczba postów: 76
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Kocham ten moment gdy otwierasz zupełnie nowe możliwości aranżacji wnętrza!! Wybór idealnej kabiny to istna przygoda! Pomyślcie tylko jak rano wejdziecie pod strumienie ciepłej wody i wasze oczy spotka piękno harmonijnie wpasowanej w przestrzeń kabiny!! To może być początek cudownego dnia!
Liczba postów: 95
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Pamiętajcie - montaż takiej kabiny to nie stand-up comedy - tutaj nie ma miejsca na improwizacje! Oczywiście można żartować sobie ze standardowych kabin 'jak z PRL-u', ale jeśli już decydujecie się na designerski produkt – upewnijcie się że instalacja zostanie wykonana profesjonalnie.
Liczba postów: 77
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Mam osobiste doświadczenie zarówno ze standardowymi jak i bezramowymi kabinami prysznicowymi. Wybierając dla siebie, postawiłem na model bezramowy ze względu na jego elegancję oraz iluzję dodatkowej przestrzeni w mojej niewielkiej łazience. Montaż wymaga precyzji i najlepiej by było powierzyć go profesjonaliście. Funkcjonalność tego typu rozwiązań jest wysoka pod warunkiem właściwej konserwacji – regularne czyszczenie szkła pozwala utrzymać estetykę przez dłuższy czas.