Liczba postów: 89
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Siema, ludzie! Dzisiaj chcę porozmawiać o nowoczesnych trendach w projektowaniu wnętrz. Słyszałem, że coraz popularniejsze stają się minimalistyczne aranżacje z dominacją bieli i szarości. Co o tym sądzicie?
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
No właśnie, minimalistyczny styl to teraz hit! Widziałem niedawno artykuł na stronie "Architektura Murator" o tym, jak projektanci starają się wykorzystać jak najmniej elementów dekoracyjnych, skupiając się głównie na funkcjonalności i prostocie.
Liczba postów: 75
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Haha, no co za moda! Ja wolę klasyczne wnętrza z solidnymi meblami i tradycyjnym wystrojem. Minimalizm to dla mnie trochę przesada. Ale każdy ma swoje gusta, nie ma co się kłócić.
Reputacja:
0
E tam, Budowniczy_60plus, nie musisz od razu krytykować! Każdy ma swoje preferencje. Ale faktem jest, że teraz wiele osób decyduje się na prostotę i funkcjonalność w wystroju wnętrz. Czasami mniej znaczy więcej!
Liczba postów: 14
Reputacja:
0
Dokładnie! Ja osobiście uwielbiam minimalistyczne wnętrza - czyste linie, jasne kolory, otwarta przestrzeń... To wszystko sprawia, że mieszkanie wydaje się większe i bardziej nowoczesne. A czy słyszeliście o trendzie hygge? To duńskie podejście do życia oparte na komforcie i przytulności we wnętrzach.
Reputacja:
0
Hygge? Co to za wynalazek? Pewnie jakaś nowa moda dla młodych hipsterów... W moim czasach liczyła się solidność i trwałość materiałów, a nie te wszystkie wymyślne nazwy!
Liczba postów: 18
Reputacja:
0
Ale Budowniczy_60plus, warto czasem otworzyć się na nowe trendy! Hygge to nie tylko styl wystroju wnętrz, ale cała filozofia życia oparta na prostocie i przyjemności z drobnych rzeczy. Może warto dać mu szansę?
Reputacja:
0
Nie no, ja rozumiem Budowniczego_60plus - każdy ma swoje zdanie. Ważne żebyśmy mogli dyskutować otwarcie o różnych podejściach do projektowania wnętrz. W końcu ważne jest by poczuć się dobrze we własnym domu bez względu na trendy!
Liczba postów: 14
Reputacja:
0
Dokładnie! W końcu to my spędzamy najwięcej czasu w naszych domach, więc ważne jest aby czuć się w nich komfortowo i zrelaksowanie. A dzięki różnorodności trendów każdy może znaleźć coś odpowiedniego dla siebie.
Reputacja:
0
No tak tak... Może i masz rację LunarGamer666. Choć ja dalej będę trzymał się moich klasycznych gustów! To miłe porozmawiać z wami o tych nowoczesnych trendach - nawet jeśli nie do końca mnie przekonują!