Liczba postów: 91
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Ostatnio słyszałem, że wielu moich znajomych ma problemy ze znalezieniem dobrej ekipy remontowej. Postanowiłem założyć ten wątek, ponieważ sam jestem przed remontem i chciałbym uniknąć kłopotów. Słyszałem różne historie o niesolidnych wykonawcach, którzy opóźniali prace czy zostawiali bałagan. Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami i poradami jak wybrać solidną ekipę remontową? Myślę, że warto skupić się na rekomendacjach, sprawdzeniu referencji oraz umowie zawierającej jasno określone terminy realizacji prac.
Liczba postów: 95
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
No to ja dodam od siebie trochę humoru do tej poważnej dyskusji! Wybierając ekipę budowlaną lepiej patrzeć na ich buty niż na billboardy reklamowe – jeśli są zabrudzone farbą i cementem, to znak, że faktycznie coś robią, a nie tylko pozują do zdjęć! ? Ale żarty na bok – ważne jest też aby zwracać uwagę na komunikację z firmą. Jak szybko odpowiadają na wiadomości? Czy są otwarci na pytania? Ja bym powiedział, że „remontowy radar” powinien zadziałać już przy pierwszym kontakcie. Aha! I pamiętajcie o magicznym dokumencie - umowie! To taki ślubny kontrakt między Tobą a ekipą - bez tego możesz obudzić się z ręką w nocniku... albo gorzej, bez łazienki!