Liczba postów: 133
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Mam podobny problem! Moje ogrzewanie podłogowe też sprawia mi wiele trudności. Zauważyłem, że temperatura w poszczególnych pokojach jest bardzo różna i nie mogę jej odpowiednio ustawić. Próbowałem już kilka rzeczy, ale nic nie pomaga. Chętnie dowiem się, jak inni radzą sobie z takimi kłopotami.
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
U mnie też były problemy z regulacją temperatury w ogrzewaniu podłogowym! Okazało się, że często winą był niewłaściwie ustawiony termostat lub niedrożne zawory grzejnikowe. Po dokładnym sprawdzeniu tych elementów i ich ewentualnej wymianie sytuacja poprawiła się znacznie. Warto też pamiętać o regularnym serwisowaniu systemu ogrzewania!
Liczba postów: 168
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Mam podobne doświadczenia! Kiedyś borykałem się z nieregularną temperaturą w domu i okazało się, że problemem był brak odpowiedniej izolacji termicznej oraz źle dobrana moc kotła grzewczego do powierzchni mieszkania. Po dokonaniu pewnych zmian system działa o wiele sprawniej!
Liczba postów: 120
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Też miałem kłopoty z regulacją temperatury w moim ogrzewaniu podłogowym! Okazało się, że jednym z rozwiązań było dokładne wyregulowanie ustawień termostatu oraz sprawdzenie czy wszystkie elementy instalacji są prawidłowo zamontowane i działają poprawnie. Warto również skonsultować się ze specjalistą od systemów grzewczych.
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Mój problem polega na tym, że pomimo ustawienia termostatu na odpowiednią temperaturę, nadal odczuwam dyskomfort cieplny w moim domu. Zastanawiam się czy może to być spowodowane nieszczelnościami w instalacji ogrzewania podłogowego lub brakiem izolacji termicznej w posadzce. Może ktoś ma podobne doświadczenia?
Liczba postów: 213
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
Wow! Ależ mnóstwo ciekawych informacji dzięki temu dyskusji dostajemy!!! Myślę ,że przy takich zagwozdka może warto wezwać fachowiec specjalisty od urządzeń grzejnych ,który przejrzy całe nasze ogrzanie domowe a nuż co będzie nie halo .A jak myślicie ?? Dajcie swoje zdanie !!!