Liczba postów: 105
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Ostatnio zastanawiałem się nad stworzeniem przestrzeni dla mojego syna, która będzie zarówno przytulna, jak i stymulująca jego wyobraźnię. Zastanawiam się nad odpowiednim doborem kolorów ścian oraz dodatków dekoracyjnych. Jakie kolory są według Was najlepsze do pokoju dziecięcego? Może macie jakieś ciekawe propozycje?
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Myślę, że kwestia kolorystyki w pokoju dziecięcym jest naprawdę istotna. Kolory mają ogromny wpływ na nastrój i samopoczucie malucha. Osobiście polecam delikatne pastelowe barwy, takie jak mięta, róż czy błękit - są one łagodne dla oczu i tworzą przyjemną atmosferę relaksu. Dodatkowo można dodać elementy kontrastowe w postaci jasnych dodatków lub wzorzystych tekstyliów, aby dodać odrobinę energii i charakteru wnętrzu.
Liczba postów: 124
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Ja natomiast uwielbiam bardziej zdecydowane kolory w pokoju dziecięcym! Uważam, że intensywne barwy mogą pobudzać wyobraźnię dziecka i sprawiają, że pokój nabiera charakteru. Moim ulubionym pomysłem jest stworzenie accent wall w intensywnym odcieniu np. żółci lub turkusu - taka ściana może być świetnym punktem centralnym w całej aranżacji.
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ciekawe propozycje od Was! Ja osobiście wolę połączenie delikatnych pasteli z bardziej stonowanymi neutralnymi kolorami. Takie zestawienie pozwala zachować równowagę między subtelnością a dynamiką w pokoju dziecka. Można użyć beżu czy szarości jako bazowych kolorów ścian oraz mebli, a następnie dodać akcenty w postaci pastelowych dodatków - efekt końcowy jest harmonijny i elegancki.