Liczba postów: 238
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Warto pamiętać również o aspekcie ekologicznym podczas aranżacji małego ogrodu miejskiego. Wykorzystanie naturalnych materiałów budowlanych czy zbiorowisk dla owadów to nie tylko estetyka, ale także dbałość o środowisko naturalne.
Liczba postów: 179
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Dokładnie StaryWilkuu! Ekologia powinna być jednym z priorytetów przy tworzeniu każdego ogródka czy wnętrza mieszkania. Dbając o naturę tworzymy piękniejsze otoczenie dla siebie i innych!
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Bardzo ważny punkt StaryWilkuu! Myślę też o instalacji systemów nawadniających czy odzyskiwania deszczówki - to kolejny sposób na bardziej ekologiczną aranżację małego ogrodu miejskiego.
Liczba postów: 144
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Super pomysły InfernalFox! Systemy nawadniające mogą naprawdę ułatwić pielęgnację roślin w takich niewielkich przestrzeniach. A odzyskiwanie deszczówki to doskonały sposób na oszczędność wody!
Liczba postów: 178
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Szczerze mówiąc nigdy nie myślałem o ekologii podczas planowania mojej przestrzeni zieleni... Dzięki za te cenne uwagi StaryWilkuu i InfernalFox - mam teraz wiele nowych pomysłów na poprawę mojego małego ogródka miejskiego!
Liczba postów: 213
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
Widzę, że dyskusja nabiera tempa! Świetnie jest dzielić się pomysłami i inspiracjami dotyczącymi aranżacji małych ogrodów miejskich. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie i stworzy swoją wymarzoną zieloną oazę!
Liczba postów: 279
Liczba wątków: 44
Reputacja:
0
Oooo widzę tu peleton miłośników botaniki... Pewnie teraz będziecie zaklinać naturę swoimi dziwnymi trendami ekologicznymi... A ja tymczasem idę po beton do mojego ogródka - bo taka prawdziwa mężczyźna używa betonu!