12-30-2024, 05:16 AM
Cześć wszystkim, postanowiłem założyć ten wątek, ponieważ ostatnio zmagam się z wyborem koloru ścian do mojego nowo aranżowanego mieszkania w stylu skandynawskim. Przeglądałem różne fora i strony z artykułami, ale im więcej informacji znajduję, tym trudniej mi podjąć decyzję. Skandynawski design charakteryzuje się przecież minimalizmem i funkcjonalnością, a także jasną paletą barw, która ma na celu rozjaśnienie wnętrza zwłaszcza podczas krótkich dni zimowych. Zastanawiam się nad różnymi odcieniami bieli oraz pastelowymi barwami - może ktoś z Was miał podobny dylemat? Szukam inspiracji i praktycznych rad, które pomogłyby mi stworzyć harmonijną przestrzeń.

ale pamietaj żeby nie przesadzić z pastelami bo szybko może być za mdło. Biel jest spoko, ale fajnie też rzucać jakimiś mocniejszymi akcentami żeby było troche życia
Może jakies grafiki albo tekstury na jednej ze ścian? Tylko luzik bez przegięcia
Też się ostatnio bawiłem w urządzanie 'na nordycko' i muszę przyznać że wybór bieli nie jest taki prosty jak się wydaje: ( Trzeba patrzeć na podtony - ciepłe czy zimne? Zauważyłem też że super komponują się naturalne materiały typu drewno czy wełna