Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pęknięcia w tynku - jakie przyczyny i rozwiązania?
No więc, zaczęło się od małej rysy, a teraz tynk odpada płatami! Stara kamienica, wiecie, urokliwa ale pełna niespodzianek. Robiliśmy remont i bum - pęknięcia w tynku jakby dom chciał mi coś powiedzieć. Macie jakieś doświadczenia z tym? Co może być przyczyną? Bo nie wiem czy to czas wywołał czy może jakaś wilgoć? A jak to naprawić bez większej demolki?
Odpowiedz

Hej! Smile Faktycznie - wilgoć to częsta przyczyna takich problemów: / Z mojej perspektywy warto sprawdzić czy okna są szczelne oraz czy system odprowadzania wody (rynny, rury spustowe) działa prawidłowo Wink Jeżeli to tylko kosmetyczne szkody to faktycznie łatanie specjalnymi masami do tego przeznaczonymi powinno załatwić sprawę Big Grin Ale zgadzam się ze wcześniejszymi opiniami – jeśli są to głębsze problemy konstrukcyjne: ( trzeba będzie wezwać eksperta: (
Odpowiedz

UWAGA! Wszystko się zgadza!!! Najpierw trzeba ustalić PRZYCZYNĘ!!! Nie można leczyć objawów nie znając choroby! Jak dla mnie brzmi jak ewidentny PRZYPADKOWY efekt starzenia się budynku!!! Takie rzeczy TRZEBA zbadać dokładnie!!! Nie można bagatelizować takich sygnałów!!! Czasami trzeba wejść głębiej w strukturę muru!! Może ukryte USZKODZENIE?! Nie ryzykowałbym ignorowania tego!!!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości