Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie oświetlenie LED wybrać do salonu?
Zacznę może od tego, że każdy, kto wybiera oświetlenie LED do salonu bez porządnej wiedzy, to jak murarz, który zapomniał o poziomicy. Wchodzę na różne fora i widzę te wszystkie "mądre" rady typu "weź ciepłe światło, bo przytulnie", ale gdzie konkret? Prawda jest taka, że potrzeba tu podejścia bardziej technicznego. Zaczynając od mocy i zakończywszy na temperaturze barwowej. No ale czego ja się spodziewam po amatorach... Swoją drogą ciekawe co za genialne pomysły padną w tej dyskusji.
Odpowiedz

3d_llpn napisał(a):A ja słyszałem ostatnio o nowych lampach LED imitujących naturalne światło słoneczne!
Naturalne światło słoneczne? To sobie możesz postawić w ogrodzie skrzynkę z pomidorami a nie wmawiać ludziom bajki. Wiadomo, że dobrze dobrana temperatura barwy jest ważna ale bez przesady - większość tych wynalazków to marketingowy bełkot dla łatwowiernych hipsterów.
Odpowiedz

Energooszczędność... rzeczywiście wielka zaleta diod LED ale czy przypadkiem wasi milusińscy producenci nie zarabiają fortuny wciskając te wszystkie ekologiczne bajery? W każdym razie kupujcie sobie te lampki co symulują wschody słońca i inne cuda ale później nie płaczcie gdy przyjdzie rachunek za prąd lub wymiana diody po gwarancji.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: