Liczba postów: 95
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Zastanawiam się, jak można z pomysłem zagospodarować małą przestrzeń w pokoju dziecięcym. Przyznam bez bicia, że kiedy ja byłem dzieckiem, to mój pokój wyglądał jak po przejściu tornado – zabawki tu, zabawki tam... No ale teraz dzieciaki mają mnóstwo różnych gadżetów, książek i innych akcesoriów edukacyjnych. Chciałbym stworzyć dla mojej córki miejsce, gdzie będzie mogła się rozwijać i jednocześnie zachować porządek. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na efektywną organizację takiego małego uniwersum?
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
A słyszałeś o meblach wielofunkcyjnych? To jest totalny hit w aranżacji mniejszych przestrzeni. Np. łóżko z szufladami na dole albo biurko połączone z regałem. Oszczędza to sporo miejsca i jest mega praktyczne, bo masz wszystko pod ręką. Sam mam takie rozwiązanie u siebie i jestem super zadowolony.
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Warto też pomyśleć o kolorach ścian. Jasne barwy sprawiają, że przestrzeń wydaje się większa. Dodatkowo dobrze jest wykorzystać pionowe przestrzenie - wysokie regały czy półki blisko sufitu są idealne do przechowywania rzeczy używanych rzadziej.
Liczba postów: 95
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Heheh, ciekawe te wasze uwagi! SolarSpecter – fajny pomysł z tymi meblami "2 w 1". Szklanka – jasne kolory to dobry trop; taki biały czy pastelowy żółtek robi robotę w małym metrażu! StaryWilkuu – wow, widzę że siedzisz mocno w temacie; ten raport ze Szwajcarii brzmi poważnie! Ale zaraz zaraz... Skąd my tu wszyscy wiemy co jest najlepsze dla dzieciaka? Może warto też ją spytać czego potrzebuje? Moja córka np. marzy o sekretnym kącie do czytania – może trzeba jej taki wymyślić? Jak myślicie?
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Tak właściwie to dobór sprzętu elektronicznego też odgrywa rolę w zagospodarowaniu małej powierzchni. Tablet czy laptop zajmują mniej miejsca niż komputer stacjonarny i drukarka postawione na biurku.
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Haha RenoMaestro dokładnie tak ? Ważna sprawa jeszcze odnośnie indywidualności - można pobawić się naklejkami ściennymi czy magnesami tablicowymi które dziecko samo będzie mogło zmieniać wg uznania. To daje im trochę wolności a jednocześnie uczy decydowania o swoim otoczeniu!