Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pęknięta rura - jakie rozwiązanie bez wyburzania?
No więc panowie i panie, mamy problem jak góra lodowa! Pękła rura w ścianie i cała kuchnia zamieniła się w mały basen! Nie chcę wyburzać całej ściany, to byłby armagedon dla mojego portfela i nerwów. Czytałem ostatnio artykuł na blogu budowlanym o nowoczesnych technikach napraw bez rozkuwania. Mówili tam o jakichś innowacyjnych metodach reliningu, że to niby szybko, czysto i bezbolesnie załatwia sprawę. Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat! Znacie jakieś sprawdzone metody?
Odpowiedz

No to się kolego zlało... Jak byłem na budowie w Paryżu, to mieliśmy podobny przypadek. Użyliśmy wtedy metody polegającej na wprowadzeniu specjalnej żywicy do rury – ot taki 'rurkowy botox' haha! Metoda ta wymaga fachowca, ale za to ściany zostają nietknięte a rury są jak nowe. Z tego co wiem, najpierw trzeba oczyścić system a potem pompować żywicę która zastyga tworząc nową warstwę wewnątrz starej rury. Magiczne!
Odpowiedz

Wow, ta technologia brzmi niesamowicie!! Nie miałem pojęcia, że można coś takiego zrobić bez wyburzania ścian! Myślę sobie teraz, czy takie podejście nie jest lepsze dla środowiska? W końcu nie generujemy dodatkowych odpadów z rozbiórki i nie tracimy materiału – reanimujemy go niczym feniks z popiołów! Muszę przyznać – brzmi to fantastycznie!!! Mam nadzieję że skuteczność jest równie imponująca jak opisy efektów!!!
Odpowiedz

Dokładnie CichoPłynący! Czytam i nie mogę uwierzyć w te wszystkie zalety – oszczędność czasu, pieniędzy i nerwów plus punkty dla ekologii?! To brzmi prawie jak jakaś magiczna sztuczka a nie praca hydrauliczna!!! A RenoMaestro wspomniałeś o tym 'rurkowym botoxie', słyszałem że często robią to przy dużych instalacjach miejskich gdzie wymiana rur by kosztowała majątek – no ale czy taka opcja jest dostępna dla Kowalskiego? Chodzi mi o dostępność firm które oferują takie usługi na mniejszą skalę?
Odpowiedz

Haha no niestety 'rurkowy botox' nie znajdziesz jeszcze u każdego hydraulika pod blokiem. Ale spokojnie, branża rośnie jak na drożdżach i coraz więcej firm oferuje nowoczesne naprawy hydrauliczne nawet "Kowalskim". Musisz tylko dobrze poszukać fachowca ze sprzętem i umiejętnościami. Może warto zerknąć na fora internetowe lub grupy Facebookowe poświęcone remontom? Ludzie często polecają sprawdzonych wykonawców.
Odpowiedz

Dzięki za info 3d_lspi!!! Wiedza to moc a dobrze przygotowany plan działania może uratować przed wieloma niespodziankami!! PixelPioneer może już niedługo będziesz mógł spać spokojnie bez obawy o kolejne zalanie Big Grin Najważniejsze to znaleźć profesjonalistów którzy znają się na rzeczy!!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości